Foto: S-au reluat plimbările pe lacul din Parc. Bicicliștii au o alee doar a lor

de | 27/04/2018 | Local, Social

Noul sezon estival s-a deschis în Parc, adică plimbările pe lac au fost reluate, iar căsuțele vor fi deschise de comecianți. Ca în fiecare an, acest moment a fost marcat printr-o plimbare a autorităților locale: primarul, viceprimarul și câțiva consilieri locali au venit și  au văzut ce s-a făcut în parc, fiindcă toată zona a fost pregătită pentru zilele călduroase ce urmează, dacă îi credem pe meteorologi.

Șeful administrației publice locale a anunțat și câteva elemente de noutate față de anii trecuți.

Având în vedere acest weekend prelungit am vorbit cu ai mei colegi din Primărie ca toate atracțiile să fie funcționale, astfel încât cei care vor veni în Parcul municipal să poată să beneficieze de toate facilitățile pe care le oferă acesta. Ca un element de noutate vreau să anunț romașcanii că am marcat ca pistă de biciclete o alee din Parcul municipal, aleea care este lângă strada Mihai Viteazu, astfel încât cei care sunt amatori ai sportului pe două roți să aibă o zonă a lor, acolo unde să se plimbe cu bicicleta și să nu fie deranjați, pe de o parte, de cei care doresc să se plimbe; pe de altă parte, nici cei care vor să se plimbe sau să alerge să nu fie deranjați. Tot începând de azi este deschis și lacul din parc, astfel că doritorii pot închiria una din cele zece hidrobiciclete sau una din cele două bărci cu vâsle (n.r. – tariful este de 10 lei/jumătate de oră). În perioada imediat următoare așteptăm să se materializeze și intenția unui agent economic care dorește amplasarea unui tobogan gonflabil. Îl vom amplasa tot aici, în preajma locului de joacă, știut fiind faptul că foarte multe familii cu copii frecventează această zonă.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

O altă inițiativă (care va aduce un plus de culoare celor care vor să-și unească destinele) ține de locul de oficiere a căsătoriilor civile. Primarul a spus că  intenționează să amenajeze foișorul din Parc ca loc în care mirii să  spună „da” în fața ofițerului de stare civilă, având în vedere că cele mai multe perechi fac o parte din fotografiile din ziua nunții în Parcul municipal.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.