Handbal: CSM Roman învinge Bistrița după un meci strâns

de | 30/04/2018 | Local, Sport

Forma bună a echipei CSM Roman a fost confirmată astăzi în meciul contra CSM Bistrița, desfășurat în deplasare. Meciul a avut un preambul inedit: Tiberiu Ușeriu, triplu câștigător al Ultramaratonului 6633 Artic Ultra de la Cercul Polar, a dăruit celor doi antrenori, Horațiu Pașca și Dumitru Muși, câte un exemplar din cartea sa „27 de pași”. Tiberiu Ușeriu a executat și aruncarea de începere a partidei de astăzi, din etapa a 23-a a Ligii Florilor.

CSM Bistrita CSM Roman Tberiu Useriu

Romașcancele au început în forță cu două goluri marcate de Carmen Stoleru iar zece minute mai târziu aveau un avans de patru goluri. În minutul 17 CSM Roman se trezește în inferioritate numerică, după elimarea Jasnei Boljevic, și gazdele marchează trei goluri consecutiv. Până la pauză meciul s-a menținut echilibrat cu un avantaj de două-trei goluri pentru CSM Roman, scor la finalul pimei reprize 13-16.

handbal CSM Bistrita CSM Roman 1

Repriza a doua nu începe la fel de bine pentru CSM Roman, gazdele egalând în minutul 32 (16-16) iar în minutul 43 preiau conducerea pe tabelă (22-21). Ultimul sfert de oră aduce o ploaie de ratări la ambele porți dar jucătoarele din Roman dau dovadă de voință și reușesc să se mobilize chiar și în ciuda unei lovituri de la șapte metri ratate și a unei penaliză de două minute. Golul victoriei e venit în ultimele 30 de secunde de joc și tabela înregistrează victoria CSM Roman chiar dacă ultima acțiune au avut-o gazdele. Scor final CSM Bistrița – CSM Roman: 23-24.

handbal CSM Bistrita CSM Roman

Pentru CSM Roman au marcat: Ana Maria Popa – 9 goluri, Jasna Boljevic – 5, Carmen Stoleru – 3, Ana Maria Simion – 3, Alexandra Iovănescu – 2, Teja Ferfolja – 1, Ana Miriam De Sousa – 1.

CSM Roman rămâne pe locul șapte în clasament, micșorând distanța la trei puncte față de ocupanta locului șase (CSM Bistrița), dar reușește să pună trei între ea și ocupanta locului opt (Corona Brașov). Următorul meci se va desfășura la Roman, în Sala Sporturilor, sâmbătă, 5 mai, de la ora 11:00 împotriva ocupantei locului patru în clasament, HCM Râmnicu Vâlcea.

  • Mulțumim CSM Bistrița pentru amabilitatea de a ne oferi fotografiile ce ilustrează acest articol.

handbal CSM Bistrita CSM Roman 2

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.