Salon internațional de invenții la Iași

134

EUROINVENT, cel mai mare salon de invenții din Europa de Sud-Est, se va desfășura în perioada 17-19 mai, la Palatul Culturii din Iași. Evenimentul, organizat de Forumul Inventatorilor Români, Europe Direct Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, va aduce în același loc peste 400 de invenții din peste 20 de țări participante.

Unul dintre premii va fi în valoare de 10.000 lei. Bursa se va acorda pentru al treilea an consecutiv, fiind oferită de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. În anul 2016, prima husă care încărca telefonul mobil cu energie regenerabilă – fără utilizarea prizei și a curentului electric – a fost invenția care a convins publicul de valoarea și utilitatea ei în societate, prin efectele pozitive directe asupra utilizatorilor și a mediului. În anul următor, proiectul desemnat câștigător a fost mănuşa mecatronică, un ajutor important venit în sprijinul pacienților afectați de paralizie. Dispozitivul conectat la un computer produce mişcare, prin intermediul electrozilor care se ataşază pe muşchi, ajutând la recuperarea mult mai rapidă a pacienților.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult