Transport public gratuit pentru mai mulți pensionari și elevi

de | 28/05/2018 | Administrație, Local

Administrația locală vrea creșterea pragului valoric până la care să acorde gratuități pe transportul urban de călători.

Conform unui proiect de hotărâre ce va fi discutat de aleșii romașcanilor miercuri, 30 mai, cei care au venituri mai mici de 850 de lei/lună vor circula gratuit cu autobuzele în oraș.

Este vorba despre pensionarii cu pensii lunare mai mici de 850 de lei și de elevii din municipiul Roman care provin din familii al căror venit pe membru de familie este mai mic de 850 lei. Acum, aceste categorii beneficiază de transport gratuit dacă au venituri de cel mult 700 lei.

Celelalte categorii de persoane care au dreptul la călătorii gratuite sunt: veteranii și văduvele de război, revoluționarii, persoanele care au fost persecutate politic, persoanele cu handicap grav și accentuat și însoțitorii acestora, beneficiarii de ajutor social care prestează muncă în folosul comunității, șomerii aflați în plată, personalul armatei.

Într-un act normativ adoptat la începutul acestui an, administrația locală a aprobat o finanțare totală de maximum 600.000 lei pentru acordarea de tichete de călătorie care să fie acoperite din bugetul local.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.