În iunie, romașcanii ar putea avea parte de o nouă petrecere

de | 28/05/2018 | Administrație, Local

UPDATE: Organizatorii au solicitat, câteva zile mai târziu, ca perioada evenimentului să fie schimbată și activitățile să se desfășoare în weekendul 22-24 iunie. Toatele celelalte solicitări au rămas neschimbate.

Articol inițial: Primăria vrea să ofere o nouă petrecere romașcanilor. Zilele orașului abia s-au încheiat, dar romașcanii ar putea avea parte de o nouă petrecere, în perioada 15 – 17 iunie.

O firmă din Ialomița cere 27.000 de lei de la Consiliul Local pentru organizarea evenimentului “România în sărbătoare”.

Acest proiect își propune, la sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire, să se oprească din oraș în oraș, vreme de cinci luni, să îi cunoască pe românii care, zi de zi, se luptă să transforme România în locul unde se simt „acasă” și să le dăruiască spectacole cu artiști care vor reorchestra câte o melodie din repertoriul personal pe ritmuri etno-dance, îmbrăcați in costume tradiționale, pe o scenă special amenajată, dorind astfel să ofere românilor o amintire prețioasă și să contribuie autentic și sincer la cultura locală, în momente aniversare pentru țară.” – prezentare turneu în proiectul de hotărâre

Conform aceluiași document, firma organizatoare va asigura susținerea financiară pentru prestațiile artistice ale tuturor artiștilor ce vor evolua pe scenă, valoare ce se ridică la suma de 32.500 euro + TVA, urmând ca municipiul Roman să sprijine financiar derularea acestui proiect, respectiv cu cheltuielile privind asigurarea echipamentelor tehnice profesionale, scenă, sunet, lumini, ecrane cu led, lasere, efecte speciale, în sumă de 23.150 lei + TVA.

În cadrul evenimentului cultural-artistic, vor evolua artiști precum: Alex Velea, Matteo, DJ Jungle, Andreea Antonescu, Nick (N&D), Cooperativa Nouă & Vali Crăciunescu, Aurel Moldoveanu, Minodora, Richy B, Radu Ille, Daciana și Suzana, Sânzienele, MC Radu Andrei Tudor.

De asemenea, vor avea loc întreceri de porturi, tradiții și obiceiuri, cu participarea cetățenilor romașcani, vor fi amplasate terase cu specific românesc, suveniruri, produse tradiționale și un parc de distracții pentru toate vârstele. Accesul la eveniment este liber.” – prezentare turneu

Dacă aleșii romașcanilor vor fi de acord cu alocarea acestei sume și, implicit, cu organizarea evenimentului, circulația rutieră în centrul orașului va fi blocată începând de vineri, 15 iunie, până duminică, 17 iunie, în intervalul orar 16.00 – 23.00.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.