După Rossal, și ApaServ vrea tarife mai mari

de | 29/05/2018 | Administrație, Economic, Local

Salariile mai mari pe care le iau anumite categorii de angajați par să se „topească” în fața prețurilor și a tarifelor tot mai mari la anumite produse și servicii. La nivel național este un bun exemplu carburantul care costă mai mult, iar la nivel local operatorii de servicii cer tarife mai mari. Dacă înRoman.ro a scris ieri despre majorarea de tarif cerută de operatorul de salubritate SC Rossal SRL, o altă majorare este cerută de compania ApaServ.

Conform unui proiect de hotărâre ce va fi discutat de consilierii locali în ședința de miercuri, 30 mai,  reprezentantul Primăriei Roman ar urma să primească mandat să voteze împotriva majorării de preț cerute de ApaServ.

De ce vrea compania de apă și canalizare să crească tarifele? Conform notei de fundamentare ce însoțește proiectul de hotărâre, unul dintre motive este prețul de producție, transport și distribuție apă. Un al doilea motiv ar fi cheltuielile cu salariile, care în structura noului tarif ar reprezenta 42,3% din prețul final, spre deosebire de 38,2% cât este în prezent. În tariful de canalizare, cheltuielile cu salariile ar urma să reprezinte 45,3% din tariful final, crescut față de fundamentarea anterioară (44.8%).

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.