„Vulpițele Galbene” au terminat campionatul neînvinse

de | 29/05/2018 | Local, Sport

Echipa de fotbal  feminin „Vulpițele Galbene” a reușit o performanță notabilă în liga a III-a, seria 1, a Campionatului Național de Fotbal Feminin. Duminică, 27 mai, s-a desfășurat ultimul meci al campionatului, iar echipa din orașul mușatin a punctat cea de-a XIV-a victorie, câștigând în deplasare cu scorul de 5 -1 împotriva echipei CS Nicu Gane Fălticeni.

Astfel, „Vulpițele Galbene” termină campionatul 2017 – 2018 cu paispreze victorii din tot atâtea meciuri, fotbalistele din Roman fiind neînvinse și acumulând un total de 42 de puncte, cu 85 de goluri marcate și doar 11 primite.

Lotul care a contribuit la această performanță unică pentru municipiul Roman a fost format din jucătoarele: Amalia Trifași, Corina Neagu, Oana Poiană, Anda Ungureanu, Carmen Grosu, Geanina Calfa, Mădălina Nedelcu, Oana Anton, Elena Jaleru, Ștefana Mocanu, Florentina Borcilă, Diana Giurgilă, Raluca Rotilă, Ana Dănilă, Maria Ciaușu, Roxana Borcea, Iulia Ceaușu, Paula Agu, Alice Rotaru, Marina Diac, Bianca Calistru, Ana Gherasim.

Stafful tehnic a fost format din: antrenor principal Adelin Tălmăcel, antrenori secunzi Adrian Pricopoaia și Ioan Diaconu, psiholog Elena Chelmuș, medic Maria Tălmăcel, preparator fizic  Sebastian Tulbure, kinetoterapeut Felix Neculăeș.

Este o performanță la care nu am visat că vom ajunge, iar mulțumirile mele către toți cei care au făcut posibil acest vis. Mulțumesc jucătoarelor pentru perseverență, tenacitate și înțelegere, mulțumesc staffului tehnic, care a participat la acest succes prin voluntariat, mulțumesc  Consiliului Local Roman și Consiliului de Administrație al Colegiului Tehnic  „Miron Costin” Roman pentru ajutorul și susținerea acordate pe parcursul întregului sezon! Pentru echipă umrează o pauză binemeritată și, totodată, o perioadă de căutări și transferuri, întrucât patru dintre jucătoare vor părăsi echipa. Regretăm plecarea lor, dar viața își urmează cursul și nu putem decât să ne bucurăm pentru anii petrecuți împreună și să le urăm succes mai departe.

prof. Adelin Tălmăcel, antrenorul Vulpițelor Galbene

Cele patru jucătoare care nu vor mai evolua, din toamnă, în cadrul clubului romașcan sunt: Amalia Trifași (portar, legitimată din anul 2014), Carmen Grosu (mijlocaș central, legitimată din anul 2014), Roxana Borcea (mijlocaș lateral, legitimată din 2016), Alice Rotaru (fundaș dreapta, legitimată din 2016). Cele patru vor pleca din Roman pentru studii superioare sau pentru un alt traseu profesional individual.

„Vulpițele Galbene” vor promova, cel mai probabil, în liga superioară, singurul impediment care ar putea să apară fiind cel financiar, cheltuielile pentru o echipă din liga a doua fiind mai mari.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.