Drepturile nemțenilor din Marea Britanie, discutate în Senat

de | 30/05/2018 | Național, Politică

Drepturile nemțenilor care lucrează în Marea Britanie și libera circulație au fost două dintre temele discutate de sentorul Dan Manoliu, ca membru al grupului de prietenie din România cu Regatul Unit, cu musafirii din țara lui Sheakspeare.

O delegație britanică a venit marți, 29 mai, în România. Delegația a fost formată din deputat Bob Blackman, deputat Drew Hendry, consul onorific al României la Inverness și deputat John Grogan. La întrevedere au participat şi E.S. Paul Brummel, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord în România, şi E.S. Sorin Dan Mihalache, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord.

Au fost trecute în revistă principalele aspecte de interes ale agendei bilaterale şi a perspectivelor de continuare a dialogului politic, în contextul favorabil al relaţiilor de cooperare economică dintre cele două ţări. A fost punctată și importanţa pe care Parlamentul României, ca for reprezentativ, o acordă românilor din afara frontierelor ţării, subliniind necesitatea respectării în continuare a drepturilor cetăţenilor europeni la libera circulaţie, potrivit principiului reciprocităţii şi nediscriminării.

senator Dan Manoliu

Manoliu Senat UK 1

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.