Comunicat: O „săptămână altfel″ la Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman

de | 31/05/2018 | Educație, Local

În perioada 21-25 mai, la Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman s-a desfăşurat săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun!″ când s-au derulat  activităţi extraşcolare cu elevii sub îndrumarea profesorilor şi diriginţilor.

Evenimentele au debutat cu „Ziua Colegiul Tehnic Miron Costin” care s-a desfăşurat pe 21 mai sub patronajul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Au avut loc diferite activităţi pentru elevi, cadre didactice, părinţi, cu câțiva invitaţi: simpozionul judeţean „Educaţie în context european în învăţământul profesional şi tehnic″, ediţia a II-a,  „CTMC-ştii au Talent ”, Concurs de cultură generală „Popas în domeniul cunoaşterii ”, ediţia a II-a, Clubul Impact: „Educaţia non-formală – viitor de impact”, șezătoare–expoziţie, work-shop cu părinţii, Clubul Filantropic,  meci de handbal feminin, elevi versus profesori, scenetă istorică, flash-mob, standuri de prezentare a ofertei educaţionale pentru anul şcolar 2018-2019 a fiecărei catedre.

Pe data de 22 mai s-a desfăşurat Concursul Naţional de Referate şi Comunicări Ştiinţifice „Infotehnica″, aflat la a X-a ediţie. Au fost înscrise 168 de lucrări ştiinţifice din 17 judeţe ale ţării, cu participare directă şi indirectă.

Pe data de 23 mai au avut loc activităţi de educaţie sanitară: „Ziua Mondială fără tutun″, „Ziua europeană împotriva obezităţii″, ora deschisă la consiliere şi orientare cu tema: „Prevenirea consumului de alcool, droguri, tutun″.

Joi, 24 mai, au avut loc excursii în scop educativ, vizite la muzee, ecologizare în curtea şcoolii, socializare, vizitarea mai multor obiective din municipiu. Săptămâna s-a finalizat cu parada, cursul festiv  şi banchetul  absolvenţilor de clasele a XII-a. 

Săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun!″ a fost un pas pentru întărirea relaţiei profesor-elev, în absenţa presiunii clopoţelului, a lecţiei care trebuie parcursă în 50 de minute, a ceasului ce curge prea alert între momentul „Bună ziua, luaţi loc″ şi „Sunteţi liberi, bună ziua″.

Atmosfera din săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun!″ a fost una specială, fiind trăită atât de elevi, profesori, dar şi de părinţii care au fost alături de şcoală cu sentimentul  câştigării unor experienţe noi.  

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.