Cât va costa cununia civilă în aer liber

de | 06/06/2018 | Administrație, Local

Tinerii care vor să se căsătorească într-un alt cadru decât biroul stării civile au opțiunea, începând cu această săptămână, de a oficializa legătura de iubire în Parcul Municipal.

Foișorul din parc va fi înfrumusețat cu flori și alte ornamente. Pentru oficierea căsătoriei civile în Parc se va percepe o taxă de 600 de lei

Din momentul în care vor depune actele, viitorii miri vor avea posibilitatea să opteze oficierea la sediul stării civile sau în locația din parcul municipal, în aer liber. Noi am pregătit și ornamente florare, astfel încât să acest foișor să fie decorat. În fiecare wekend, cei care vor șă-și unească destinele au această locație la dispoziție.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

În urmă cu câteva săptămâni, înRoman.ro a scris despre mirii care sunt „obligați” să mintă la momentul depunerii actelor pentru căsătorie; 29 de cupluri au depus documente medicale din care reieșeau diagnostice precum sarcină sau luxație, doar ca mirii să spună „da” într-un alt loc, fiindcă legislația este ambiguă. Între timp, se pare că legislația în vigoare a devenit mai clară pentru funcționarii Primăriei municipiului Roman, iar acum tinerii pot opta pentru locul căsătoriei civile.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.