Elevi romașcani, mențiuni la concursul național de chimie „Petru Poni”

de | 11/06/2018 | Educație, Local

A IX-a ediție a Concursului Național de chimie „Petru Poni”, adresat elevilor de liceu de la profil tehnologic, a fost unul fără secrete pentru elevii romașcani. Anul acesta au participat la concursu lde la Constanța 143 de elevi din 35 județe, cu performanțe deosebite în domeniul chimiei, care au  susținut o probă teoretică și una practică, fiecare desfășurându-se pe parcursul a trei ore.

Județul Neamț a participat cu un lot format din patru elevi selectați la etapa județeană a concursului, obținând trei mențiuni acordate de Ministerul Educației Naționale:

  • Ghiuzan I. Emanuel-Iosif, Liceul Tehnologic “Vasile Sav” Roman, clasa a IX-a, prof. coordonator Aniței Liliana;
  • Ciocan N.D. Daniel-Gabriel, Liceul Tehnologic “Vasile Sav” Roman, clasa a X-a, prof. coordonator Leancă Paula;
  • Petrișor C. Laura-Cristina, Colegiul Tehnic “Petru Poni” Roman, clasa a X-a, prof. coorodnator Rusu Maria.

O altă mențiune a Ministerului Educației a ajuns la Fărcășel Georgiana-Alecsia, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Național „Roman Vodă” (prof. coordonator), dar în cadrul concursului național „Raluca Ripan”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.