Elevi romașcani, primii din județ la educație rutieră

de | 12/06/2018 | Educație, Județean

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Roman a găzduit vineri, 9 iunie, etapa județeană a competiției „Educație rutieră – educație pentru viață”, în parteneriat cu Serviciul rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliţie Neamț.

La starul competiției s-au înscris echipajele de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Roman – profesor coordonator Alexandru Lezeu,  Școala Gimnazială nr. 8, Piatra Neamț – coordonatori, profesor Ciprian Dire şi profesor Elena Cordun, şi Școala Gimnazială „Iustin Pîrvu” Poiana Teiului –  profesor coordonator Ioan Rășchitor.

În urma jurizării efectuate de către comisia de arbitri formată din comisar Lelian Andrieş, inspector Iulian Blaga şi agent șef principal Mihai Marele, a fost stabilit clasamentul final.

Elevii Alexandru Leancă, clasa a VIII-a, Andrei Mardare, clasa a VIII-a, Ștefana Mocanu, clasa a VII-a şi Daria Mocanu, clasa a IV-a, de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Roman vor reprezenta județul Neamț la etapa națională a acestui concurs, care se va desfășura în luna iulie.

Pe locurile II şi III s-au clasat echipajele de la Şcoala Gimnazială nr 8 Piatra-Neam, şi Şcoala Gimnazială „Iustin Pârvu” Poiana Teiului. Elevilor participanţi li s-au oferit premii şi diplome din partea organiozatorilor.

Concursul are ca scop formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie în rândul elevilor din învăţământul preuniversitar. La concursul „Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă” participă elevi din clasele primare şi gimnaziale. Fiecare echipaj, obligatoriu mixt, are în componenţa sa patru elevi, dintre care minimum unul din ciclul primar.

Membrii echipajului participă la cele trei probe ale concursului, după cum urmează:

  • proba teoretică – în vederea verificării cunoştinţelor privind regulile de circulație, pe bază de test grilă;
  • proba practică 1 – parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon;
  • proba practică 2 – parcurgerea unui traseu de către biciclişti în parcul-şcoală.

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.