Fakenews-ul PSD despre Simona Halep ar fi pornit de la o „minte luminată” pe care romașcanii o știu bine

de | 13/06/2018 | Editorial, Național

UPDATE: Liviu Dragnea, președintele PSD, a anunțat, în cursul zilei de miercuri, că l-a concediat pe George Harabagiu. Declarația liderului social-democraților a fost făcută la Antena 3.

ARTICOL INIȚIAL: Aseară au început să apară pe Facebook postări (propagate de PSD) că Simona Halep ar fi fost cea huiduită luni, de românii de pe Arena Națională, nu Gabriela Firea. Și că participanții la mitingul de sâmbătă ar fi ovaționat-o pe Simona așa cum se cuvenea. Mesajul e clar: cei care au fost sâmbătă în Piața Victoriei sunt niște buni români, cei care au fost luni pe Arena Națională sunt niște… „șobolani” (ca să cităm mari lideri social-democrați).

Chiar mă bucuram că pe conturile PSD Neamț nu au apărut asemenea mizerii, când citesc în presa centrală despre cine ar fi în spatele postării manipulatoare. Romașcani, vă amintiți de George Harabagiu? A fost marele candidat bombă de la alegerile locale din 2016, care nu a fost în stare să-și strângă semnăturile pentru candidatură și a candidat doar pentru că instanța a considerat că greșeala majoră a fost a Biroului Municipal Electoral de atunci. (pentru a vă aminti, citiți AICI, AICI, AICI și mai ales AICI).

Acum pare că este în spatele acestei fakenews, deși chiar Gabriela Firea a scris în postarea de pe Facebook că ea a fost ținta huiduielilor, acuzând (cum altfel?) ONG-urile dubioase. Dar nu a fost suficient. În uzinele de comunicare ale PSD, se pare că George Harabagiu este un pion important, pentru că știe să comunice pe limba celor care au primit condamnări. Numele lui Harabagiu a fost făcut public de Victor Ponta și confirmat, apoi, de alți membri ai PSD.

Însă, indiferent de autorul acesetei mizerii, ce au făcut aseară cei de la PSD nu trebuie să rămână nesancționat. Așa cum orice încercare de acest tip, indiferent de unde vine, nu trebuie să rămână fără urmări. E și așa o lume tot mai divizată, tot mai agresivă, tot mai puțin predispusă la dialog civilizat. Nu mai este nevoie de false știri care să adâncească prăpastia dintre noi. Dar câte partide vor înțelege, oare, că dacă vor semăna vânt vor culege furtună?

PS: Protestul de sâmbătă de la București l-am considerat normal prin prisma dreptului oamenilor de toate culorile politice să fie în Piața Victoriei. Nu am considerat tocmai normal ca un partid la putere să protesteze în fața clădirii Guvernului, dar aceasta e o altă discuție. Din alte județe am auzit de presiuni pentru ca unii cetățeni să meargă la București. Din pozele pe care le-am văzut de la participanți din Neamț, nu cred că era niciunul dus „cu japca”.

 

foto: PSD Judetul Constanța, cont Facebook

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.