Tribunalul Neamț desființează hotărârea prin care s-au majorat impozitele romașcanilor. Decizia nu este definitivă

de | 13/06/2018 | Administrație, Justiție, Local

Tribunalul Neamț a adimis în parte acțiunea lui Radu Samson (președintele USR Neamț) cu privire la hotărârea de Consiliu Local Roman prin care s-au majorat taxele și impozitele locale. În luna februarie, Radu Samson a contestat hotărârea CL Roman de majorare a taxelor locale pe motiv că nu a fost respectată legea privind perioada de timp în care proiectul să fie supus dezbaterii publice. 

Hotărârea Tribunalului Neamț nu este definitivă și, cel mai probabil, va fi atacată de reprezentanții administrației publice locale la Curtea de Apel Bacău.

Ce spune instanța de fond:  „Respinge excepţia lipsei de interes invocată de pârâtul Consiliul Local al Muninipiului Roman, ca neîntemeiată. Admite în parte acţiunea. Anulează, în parte, Hotărârea nr.288 emisă la 21.12.2017 de pârâtul Consiliului Local al Municipiului Roman, respectiv, numai cu privire la dispoziţiile de majorare a impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2018. Respinge ca neîntemeiat capătul de cerere privind obligarea pârâtului la emiterea unui act normativ în sensul stabilirii modalităţii de rambursare sau compensare a sumelor încasate în baza H.C.L.nr.288/2017 anulate. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 12.06.2018.”

Dacă decizia instanței ar rămâne definitivă, hotărârea de majorare a taxelor și impozitelor locale (din decembrie 2017) va fi anulată, iar valoarea taxelor ar reveni la cea aprobată în octombrie 2017, o valoare mai mică decât cea actuală.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.