Precipitațiile au adus probleme în județ

de | 16/06/2018 | Actualitate, Județean

Ploaia atât de așteptată de agricultori a adus și câteva probleme în județ. Au fost opt localități afectate de precipitațiile de azi-noapte: Trifeşti, Stăniţa, Oniceni, Văleni, Boteşti, Băluşeşti, Icuşeşti, Costişa.

În satele Miron Costin (comun Trifești) și Stănița sunt probleme cu furnizarea energiei electrice, fiind nealimentați 2.063 de consumatori.

În satul Poiana Humei din comuna Oniceni, o locuință a fost inundată.

Curți inundate au fost nouă: una în satul Văleni, una în sat Barticeşti (comuna Boteşti), una în sat Secuieni, trei în satul Băluşeşti (comuna Icuşeşti) și alte trei în Costişa. Tot în Costișa au fost inundate zece hectare de teren agricol. În toate cazurile, pompierii sunt sprijiniți de reprezentanții Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență.

Pe drumul național DN 15D (Roman – Piatra Neamț), în localitatea Dulcești, în dreptul postului de Poliție s-au format aluviuni, iar pompierii intervin pentru îndepărtarea acestora.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.