Primăria Piatra-Neamț contestă în instanță prețul la apă

de | 19/06/2018 | Administrație, Economic, Județean

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic, a anunțat, într-o confrință de presă, că va merge pe calea justiție pentru a obține anularea tarifului la apă și canalizare.

Tarifele la apă și canalizare au fost majorate săptămâna trecută de majoritatea prmiarilor din județ, dar fără acceptul primarilor din Roman, Piatra-Neamț și a altor câtorva edili.

Vă informez că astăzi am contestat în instanță decizia de majorarea a pretului apei si am solicitat suspendarea punerii în practică a acestei măsuri care ne afectează pe toți. Am început totodată să caut soluţii alternative pentru oraşul Piatra Neamţ. În acest sens am avut deja o primă discuție cu societatea APA Vital Iași si am stabilit să ne întâlnim în perioada imediat următoare  pentru a discuta despre posibilitatea furnizarii apei în Piatra Neamț de către această companie care prestează serviciul la tarife mai mici. A început să apară concurenţa şi consider ca ApaServ trebuie să găsească soluţii pentru a oferi populaţiei un preţ la apă competitiv şi servicii de calitate, altfel riscă să-şi piardă clienţii.”

Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra Neamț

ApaVital Iași poartă deja discuții și cu reprezentanții municipiului Roman.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.