Spitalul de Psihiatrie Roman va fi modernizat cu bani europeni

de | 19/06/2018 | Administrație, Economic, Județean

Spitalul de Psihiatrie „Sf. Nicolae” din Roman va fi modernizat cu bani europeni, iar contractul de finanțare a fost semnat marți, 19 iunie. La eveniment au fost prezenți președintele Consiliului Județean Neamț, unul din vicepreședinții instituției, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est, managerul spitalului și mai mulți consilieri județeni din zona Romanului.

Reabilitarea termică a Spitalului de Psihiatrie „Sf. Nicolae” Roman este un proiect în valoare de 5.885.786 lei, inclusiv contribuția Consiliului Județean Neamț, care este de 1.324.279 de lei pentru cheltuieli neeligibile și 91.230 lei reprezintă cei 2% contribuție la valoarea proiectului. Acest proiect presupune lucrări de reabilitare termică, adică anveloparea; lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde; instalarea unui sistem alternativ de producție a energiei electrice pentru consumul propriu; lucrări de modernizare a sistemelor de climatizare; lucrări de reabilitare și modernizare a instalațiilor de iluminat; dotări. Se vor repara fațada și acoperișul tip terasă, practic  e o reparație capitală a spitalului.

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț

Înainte de semnarea contractului, directorul ADR Nord-Est a explicat că acest proiect se înscrie în linia de preocupări a Comisiei Europene.

Sunt încântat să semnăm aest contract de finanțare pentru Spitalul de Psihiatrie din Roman, proiect care va fi implementat de Consiliul Județean Neamț; Consiliu care, în ansamblul regiunii noastre este unul dintre cele mai active. Proiectul de azi este important și printr-o altă perspectivă: eficiența energetică este o preocupare a Comisiei Europene pentru actualul și pentru viitorul exercițiu financiar. faptul că, pe lângă modernizare și reparații capitale vom reduce consumul de energie este extrem de important. Felicitări și succes!

Vasile Asandei, director general ADR Nord-Est

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.