Încep emoțiile pentru absolvenții de liceu. Care sunt centrele de examinare pentru bacalaureat din județ

de | 22/06/2018 | Educație, Județean

Începând de luni, 25 iunie aproximativ 3.900 elevi din Neamț, din seria curentă și din seriile anterioare, vor intra în focul probelor scrise ale examenului de bacalaureat. Acesta este primul an în care probele de competențe și cele orale s-au susținut în timpul anului școlar, în luna februarie.

Prima probă scrisă va fi cea la limba și literatura română. Miercuri se va suține  proba obligatorie a profilului, iar joi, 28 iunie, proba la alegere a profilului și specializării. Pe data de 4 iulie, până la ora 16.00, vor fi afișate rezultatele, iar candidații nemulțumiți vor avea posibilitatea să depună contestații în aceeași zi, între orele 12.00 – 16.00. Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, iar pe 9 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

Pentru eventualele sesizări sau neclarități, există două numere tip TelVerde. Cel de la nivel național este 0800801100, iar cel de la nivel județean este 0800816233

La nivelul judeţului Neamț vor fi 12 centre de examen și un centru de evaluare, la Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț.

Pentru a vedea cărui centru de examinare aparține o unitate de învățământ, consultați documentul de mai jos.

[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” attachment_id=”39357″ /]

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.