Orban, în Neamț: „PSD guvernează pentru infractori”

de | 24/06/2018 | Județean, Politică

În acest sfârșit de săptămână, liberalii nemțeni l-au avut drept invitat în județ pe președintele partidului, Ludovic Orban. Acesta a fost prezent și la o parte a manifestărilor dedicate zilelor municipiului Piatra-Neamț, dar a stat și de vorbă cu jurnaliștii, în cadrul unei conferințe de presă la care au luat parte mai mulți membri ai PNL Neamț, printre care și deputații Laurențiu Leoreanu și Mugur Cozmanciuc.

Cea mai mare parte a conferinței a fost dedicată răspunsurilor la întrebările jurnaliștilor. Unul dintre cele mai dezbătute subiecte a fost, așa cum era de așteptat, cel referitor la condamnarea în primă instanță a lui Liviu Dragnea.

Pentru mine e clar, CEX-ul PSD  s-a comportat ca un grup infracțional organizat, iar singurul mesaj pe care trebuie să îl înțeleagă orice cetățean de bună credință din România, este acela ca, de fapt, PSD guvernează pentru infractori și nu pentru cetățenii corecți, pentru că numai în felul acesta putem să găsim o justificare pentru scuzele lui Dragnea față de cei care se află în pușcării  și nepăsarea lui totală față de cetățenii români. 99% din populația României sunt oameni care respectă legea, oameni cinstiți, oameni care așteaptă de la Guvern să se întâmple lucruri bune în viața lor. Ca atare, începând de ieri, orice cetățean român trebuie să  înțeleagă că dacă va sta pasiv în perioada care va urma acceptând orice abuz din partea acestor forțe politice antieuropene, antidemocratice, certate cu legea, care nu mai respectă nimic și nicio prevedere legală, riscăm să ne trezim ca România va fi ocupată de acest clan toxic pentru România. Românii trebuie să înțeleagă că trebuie să fie activi în perioada care vine, că trebuie să își manifeste public angajamentul pentru apărarea democrației, angajamentul pentru traiectoria euroatlantică a României.

Ludovic Orban, președintele PNL

Ludovic Orban a mai spus că PNL îl suține pe Klaus Iohannis și pentru al doilea mandat de președinte și că va participa la mitingul anunțat pentru 10 august, deși este de părere că „un partid politic trebuie să apeleze mai rar la ieșirea în stradă”. Ieșirea în stradă este văzută de liderul liberal ca o formă de presiune și în cazul în care majoritatea PSD-ALDE va continua modificarea legilor justiției.

În aceeași conferință de presă, Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț, a adus în discuție faptul că guvernul actual nu  acordă atenție infrastructurii și a precizat că singura soluție este ca PSD să nu mai guverneze.

 

  • sursa foto: PNL Neamț, cont Facebook

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.