Pensiile vor veni mai devreme. Când va bate poștașul la ușă

de | 25/06/2018 | Național, Social, Util

De luna viitoare, pensiile românilor vor ajunge mai devreme. Casa Națională de Pensii Publice anunță beneficiarii care primesc drepturile prin intermediul Poștei că, începând cu luna iulie, calendarul de plată se modifică.

Plăţi curente

  • 1 – 15 ale lunii– la domiciliul beneficiarilor;
  • pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale,în termen de 2 zile lucrătoaredupă ultima zi de plată a lunii respective .

Plăţi restante

  • 11 – 15 ale lunii– la domiciliul beneficiarilor
  • pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

În cazul persoanelor ale căror drepturi se achită prin conturi curente sau conturi de card, calendarul de plată este cel de până în prezent. Astfel, plata se face începând din data de 14 sau din prima zi lucrătoare care urmează datei de 14, dacă această zi este nelucrătoare.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.