Pagubele produse de inundații ar putea fi acoperite cu bani europeni

de | 02/07/2018 | Administrație, Județean

Pagubele produse de indunațiile din ultimale zile, atât în Neamț, cât și în alte județe din țară, ar putea fi acoperite cu bani europeni, mai exact din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene. Fondul de Solidaritate poate fi accesat în astfel de situații, dar una dintre condiții este ca valoarea totală a daunelor să fie mai mare decât 0,6% din produsul intern brut al țării. Astfel, o decizie în acest sens nu se va putea lua decât după ce vor fi centralizate problemele cauzate de vremea rea în toate județele din țară.

A fost o discuție, decizia nu-mi aparține mie, probabil că se va discuta la nivelul Guvernului și, în funcție de nivelul pagubelor din România, se va lua o decizie.

general de brigadă Dan-Paul Iamandi, inspectorul-șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență

Pe de altă parte, premierul Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul unei vizite pe care a efetuat-o luni, 2 iulie, în județul Buzău, că așteaptă rapoartele comisiilor de evaluare a efectelor inundațiilor (comisii aflate în subordinea Prefecturilor) până miercuri, pentru a aloca sume în proxima ședință de Guvern, ce se va desfășura săptămâna aceasta.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.