Primăria scoate la licitație peste 70 de locuri de parcare. Cât costă unul și care sunt taxele de participare la licitație

de | 02/07/2018 | Administrație, Local

Romașcanii care locuiesc în zona Umbreluța pot să concesioneze, săptămâna viitoare, un loc de parcare de la Primărie. Administrația locală a terminat de amenajat 65 de locuri de parcare pe strada Gloriei, aceasta fiind una dintre cele mai mari parcări din oraș. Licitațiile pentru aceste locuri de parcare vor începe pe 12 iulie și vor continua până la epuizare, dacă nu se vor licita toate din prima ședință.

Tot în această perioadă vor fi scoase la licitație opt locuri de parcare nou-amenajate în zona Rama.

Pentru anul viitor, primăria intenționează să mai amenajeze alte 800 de locuri de parcare. Nu ar fi vorba de parcări noi, ci de parcări pe care romașcanii le folosesc acum gratuit fiindcă nu sunt marcate ca atare sau de repararea unor locuri de parcare deja existente.

Conform legislației locale în vigoare, în vederea participării la licitaţie, solicitantul unui loc de parcare de reședință este obligat să plătească o taxă de 10 lei pentru caietul de sarcini și o taxă de participare de 10 lei. Preţul de pornire la licitaţie este echivalentul în lei a 120 lei/loc/an sau o sumă proporţională cu perioada rămasă până la data de 31 decembrie. În cazul în care mai multe persoane licitează pentru același loc de parcare, pasul minim este de 10% din preţul de pornire.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.