Primarul Micu așteaptă 9,3 milioane de lei de la Guvern

de | 02/07/2018 | Administrație, Local

Primarul municipiului Roman, Lucian Micu, așteaptă ca Guvernul României să se țină de cuvânt și să respecte Legea bugetului pentru 2018. Edilul a participat, săptămâna trecută, la întrunirea Comitetului Director al Asociației Municiipilor din România, ședință la care au participat mai mulți reprezentanți ai Guvernului și ai altor instituții centrale.

Am purtat discuții pe tema problemelor administrației publice locale. Noul șef al Camerei de Conturi ne-a vorbit despre noile atribuții ale instituției și despre posibilitatea de a genera audituri pe parcursul anului fiscal pentru ca anumite erori să poată fi îndreptate până la încheierea anului. Se pare că se lucrează la o rectificare bugetară. Aștept ca Guvernul să se țină de cuvânt și să respecte legea ce prevede ca de la bugetul central să se compenseze veniturile administrațiilor locale la nivelul veniturilor din anul precedent. Vom depune o documentație cu sumele pierdute de Primăria Roman și așteptăm. Primăria Roman a pierdut anul acesta 9,3 milioane de lei, deci aproximativ 2 milioane de euro. Vă dați seama că la alte primării pierderile sunt și mai mari. Nu știu de unde vor fi atâția bani.

Lucian Micu

Administrațiile locale din toată țara au avut bugetele afectae anul acesta din cauza deciziei Guvernului de a reduce  impozitul pe venit, impozit care intră în bugetul local al unității administrativ teritoriale în care se realizează venitul.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.