Jale la bacalaureat: patru din zece elevi au fost respinși

de | 04/07/2018 | Educație, Județean

Patru elevi din Neamț au trecut de examenul maturității cu media maximă. Toți sunt din Piatra Neamț, iar cea mai mare medie din Roman, 9,93, a fost obținută de Ioana – Magda Constantin, de la Colegiul Național „Roman Vodă”.

Au fost 3770 de elevi care ar fi trebuit să susțină examenul de bacalaureat în această sesiune, dar 370 nu s-au prezentat la cel puțin o probă, iar alți 1.098 de elevi au fost declarați respinși, deci au obținut o medie mai mică decât 6,00.

Conform notelor publicate miercuri, 4 iulie, care sunt notele înainte de contestații, doar 61% dintre elevii nemțeni au trecut de examenul maturității. Astfel, cel puțin deocamdată, rata de promovabilitate la exemanul de bacalaureat este mai mică cu aproximativ cinci procente decât cea de la evaluarea naționlă.

Rezultatele la bacalaureat pot fi consultate aici: Rezultate înainte de contestații.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.