Cod galben: se întorc ploile. Pe Moldova se pot produce inundații

de | 06/07/2018 | Județean, Util

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo, valabilă în intervalul sâmbătă, 7 iulie, ora 12.00 – luni, 9 iulie, ora 21.00. În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

Pentru județul Neamț și alte 26 de județe din nordul, centrul și sud-vestul țării va fi în vigoare o atenționare meteorologică de cod galben de vreme rea, în intervalul sâmbătă, 7 iulie, ora 16.00 – luni, 9 iulie, ora 21.00.

Fenomene vizate sunt instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate. În zonele deluroase și montane, precum și în Oltenia, Transilvania și local în Muntenia, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

De asemenea, începând cu sâmbătă, 7 iulie, ora 12.00 și până marți, 10 iulie, ora 18.00 va fi în vigoare o avertizare hidrologică de cod galben. Pe râurile din bazinele hidrografice Trotuș, Suceava, Moldova și Bistrița se pot produce inundații.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de  Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.