Ionel Arsene, trimis din nou în judecată de DNA. Ar fi forțat un primar să dea o lucrare unei firme „prietene”

de | 06/07/2018 | Județean, Justiție

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Bacău într-un  nou dosar de trafic de influență.

De data aceasta, Ionel Arsene este acuzat că în luna iunie 2015, în calitate de șef al PSD Neamț și deputat, „lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unui primar de comună din Neamț, membru al aceluiași partid, a pretins de la un alt edil (martor), în schimbul atribuirii contractului având ca obiect Construire școală în sat ….., județul Neamț către firma administrată de soția acestuia din urmă, o parte din lucrări (cele de tâmplărie), să fie subcontractate unei societăți agreate de inculpat. În temeiul acestei înțelegeri, ca urmare a influenței exercitate de Arsene Ionel asupra edilului, la data de 27 iulie 2015, a fost încheiat contractul de execuție lucrări, cu obiectul de mai sus. Ulterior, la data de 09 octombrie 2015, societatea câștigătoare a contractului a subcontractat o parte din lucrările de tâmplărie firmei agreate de inculpat, fiind emisă în aceeași zi o factură fiscală în valoare de 150.000 lei (achitată la datele de 16.11.2015 și 07.03.2016 deși produsele de tâmplărie au fost livrate în lunile august și septembrie 2016).” – comunicat DNA

Ionel Arsene a fost trimis în judecată în stare de libertate, iar dosarul  a fost trimis la Tribunalul Neamț. În luna februarie, Ionel Arsene a fost trimis în judecată tot pentru trafic de influență, atunci fiind acuzat că în 2013 a încasat 100.000 euro de la Gherorghe Ștefan pentru a influența persoane din cadrul Agenției Naționale Anticorupție (ANI) să-l declare incompatibil pe Culiță Tărâță și că în data de 31 iulie 2015 ar fi pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale un procent de 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administrația Națională Apele Române (ANAR) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administrațiile bazinale.

Preșdintele Consiliului Județean Neamț a declarat atunci că este nevinovat și că se va lupta pentru ca adevărul să iasă la iveală.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.