Peste 57 de milioane de lei pentru un proiect care să protejeze 3.000 de nemțeni împotriva inundațiilor

de | 12/07/2018 | Actualitate, Județean

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, 12 iulie, ajutoare finanaciare pentru localitățile afectate de inundații, inclusiv pentru cele din județul Neamț.

Sumele au fost propuse de primării, în funcție de ceea ce au constatat pe teren comisiile de evaluare a efectelor inundațiilor.

S-au  aprobat ajutoare financiare în valoare totală de 108,6 milioane lei, este o propunere venită de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Se acordă aceste ajutoare pentru unitățile administrativ-teritoriale din 25 de județe afectate de calamități. Acețti bani sunt pentru refacerea infrastructurii locale, sumele fiind solicitate de autoritățile publice locale și vor fi asigurate din Fondul de Intervenție la dispoziția Guvernului  prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018.

Nelu Barbu, purtător de cuvânt Guvernul României

Unui singur proiect din județul Neamț i s-au acordat peste 57 de milioane de lei.

Guvernul a adoptat o hotărâre de Guvern, la solicitarea Ministerului Apelor și Pădurilor privind suplimentarea bugetului acestui minister pe anul 2018 din fondul de intervenție, în vederea finalizării obiectivului de investiții „Amenajare râu Cracău la Slobozia, în județul Neamț”. Este vorba despre suma de 57.159.149 lei. Din  acești bani se vor realiza în regim de urgență lucrări e investiții pentru a înlătura efectele inundațiilor din luna iunie. Prin aceste lucrări vor fi scoase de sub amenințarea inundațiilor persoanele care locuiesc în cartierul Slobozia din orașul roznov, peste 3.000 de locuitori.

Nelu Barbu, purtător de cuvânt Guvernul României

Tot de Ministerul Apelor și Pădurilor ține și rezolvarea problemei podului de la Ion Creangă. În urmă cu câteva zile, ministrul Ioan Deneș promitea că „săptămâna viitoare” va ști care este soluția și va căuta finanțare.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.