De la nuntă, la spital: aproape 20 de victime după ce o balustradă  a cedat

de | 15/07/2018 | Actualitate, Județean

O petrecere de nuntă care se desfășura, duminică seară, la o pensiune din stațiunea Durău s-a terminat cum nu se poate mai prost pentru aproape 20 de nuntași. Balustrada terasei a cedat, iar 18 oameni au căzut de la o înălțime comparativă cu cea a unui etaj. Trei dintre victime au fost rănite mai grav.

Din cauza numărului mare de rîniți, în județ a fost activat planul roșu de intervenție. La fața locului au fost trimise două ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple și șapte ambulanțe la Serviciului Județean de Ambulanță Neamț.

Reprezentanții Inspectoarului pentru Situații de uRgență (ISU) Neamț au primit ajutor și din alte județe: o autospecială pentru transport victime multiple (cu medic) de la ISU Bacău, un echipaj de prim-ajutor de la ISU Harghita, un echipaj de prim-ajutor de la ISU Botoșani, două ambulanțe SMURD de la ISU Suceava, oaccident nunta Durau ambulanță de Serviciul de Ambulanță Suceava și o  autospecială pentru victime multiple de la ISU Iași.

Toate victimele sunt transportate la Centrul de primiri Urgențe de la Toplița, cele trei victime aflate în stare mai gravă urmând a fi transportate cu prioritate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Târgu Mureș.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.