Monitorizare înRoman.ro: Care au fost „temele” cetățenilor pentru deputatul Leoreanu

de | 16/07/2018 | Administrație, Județean, Monitorizare parlamentari, Politică

Județul Neamț are 11 parlamentari: trei senatori și opt deputați. În Senatul României sunt Emilia Arcan (PSD), Dan Manoliu (PSD) și Eugen Țapu Nazare (PNL). În Camera Deputaților nemțenii sunt reprezentați de: Viorel Stan (PSD), Dănuț Andrușcă (PSD), Neculai Iftimie (PSD), Ciprian-Constantin Șerban (PSD), Alexandru Rotaru (PSD), Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (PNL), Laurențiu-Dan Leoreanu (PNL), Iulian Bulai (USR).

Ce au făcut aceștia în sesiunea parlamentară februarie – iunie 2018? înRoman.ro continuă analiza bazată pe cifre oficiale a activității fiecărui parlamentar, oferind o nouă sinteză a activității reprezentanților noștri în Legislativul României, similară celei de la începutul acestui an. 

Laurențiu Dan Leoreanu, deputat PNL, este membru în Comisia pentru administrare publică și amenajarea teritoriu și Comisia pentru buget, finanțe și bănci. De asemenea, face parte din Delegaţia permanentă a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est și din grupurile de prietenie cu Singapore, Islanda și Congo.

Ce a făcut deputatul Laurențiu Leoreanu în sesiunea februarie – iunie:

  • are 16 luări de cuvânt;
  • a făcut 6 declarații politice;
  • are 19 propuneri legislative inițiate;
  • a adresat 7 întrebări și interpelări;
  • a susținut 6 moțiuni;
  • a votat de 948 de ori (vezi aici cum a votat de fiecare dată);
  • raportat la evidența votului electronic (voturi totale vs. voturi la care a participat), deputatul a avut o prezență de aproape 58% de la începutul mandatului și o prezență de peste 70% în această sesiune parlamentară;

„În ceea ce privește problematica interpelărilor și întrebărilor lansate în această sesiune către reprezentații puterii PSD-ALDE, menționez: Achitarea salariilor și contribuțiilor sociale ale cadrelor didactice; Aplicarea inechitabilă a legii salarizării în sistemul sanitar; Măsurile pe care le pune în aplicare statul român pentru a gestiona fenomenul delincvenței juvenile; Efectele retragerii personalității juridice pentru Organismele Intermediare Regionale; Statutul centrelor de excelență; Rezultatele și participarea elevilor la Evaluarea Naţională 2018. Intervențiile mele de la tribuna Camerei Deputaților au vizat, pe lângă subiectele mai sus menționate și: criza din învăţământul gimnazial; analiza Proiectului de Lege privind aprobarea O.U.G nr. 111/2017 pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice; situația dramatică a Organizațiilor Nonguvernamentale; dezbaterea Proiectului de Lege privind unele măsuri pentru constituirea şi utilizarea fondului locativ de protocol şi bunuri mobile din domeniul public al statului; dezbaterea Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii administraţiei publice locale; numirea membrilor Consiliului de administraţie al Societăţii Române de Televiziune; analiza Proiectului de Lege privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, dezbaterea Proiectului de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu privind menţinerea şi consolidarea spaţiului Schengen; declaraţie politică intitulată „Majoritatea PSD-ALDE nu doreşte cu adevărat o autostradă în Moldova”; dezbaterea Proiectului de Lege privind completarea Legii poliţiei locale.”

Laurențiu Leoreanu, deputat PNL

Raportul de activitate al sesiunii parlamentare februarie –iunie 2018 arată o activitate mai intensă a lui Laurențiu Leoreanu față de perioada anterioară, atât prin prisma prezenței, cât și a acțiunilor întreprinse.

Declarațiile de avere și interese ale lui Laurențiu Leoreanu:

  • 4 terenuri intravilane în Roman (2), Tarcău și Ruginoasa;
  • 2 case în Roman;
  • 1 casă de vacanță în Tarcău;
  • 1 autoturism Toyota Auris fabricat în anul 2014;
  • bijuterii în valoare de 15.000 de euro;
  • 1 depozit bancar de 25.000 dolari;
  • 2 credite care cumulează aproape 100.000 lei, scadente în 2018 și 2019;
  • a donat un apartament din Iași unuia din fiii săi și a vândut o mașină;
  • a primit peste 60.000 de lei de la stat, contribuția la campania electorală;
  • președinte ala Asociației de Dezvoltare intercomunitară „Roman Metropolitan”;
  • membru în adunarea și Consiliul Eparhial;
  • membru al Societății de Științe Matematice;
  • vicepreședinte PNL.

Cât ne costă pe noi, cetățenii, prezența lui Laurențiu Leoreanu în Camera Deputaților?

Indemnizația netă a parlamentarului a fost, în luna aprilie 2018, de 10.003 lei. La indemnizație se adaugă o diurnă de aproximativ 200 lei/zi și decontarea cheltuielilor cu transportul și cazarea.

Cabinetul parlamentar din teritoriu se află în Roman, str. Ştefan cel Mare, nr. 212 (sediul PNL Roman).

În urma întâlnirilor directe cu cetățenii, cu delegați ai societății civile și ai organizațiilor profesionale, atât în cadrul Biroului Parlamentar din Roman, în timpul programului de audiențe, cât și în cadrul diverselor evenimente, conferințe, am preluat problemele sesizate și am depus toate eforturile de a reprezenta doleanțele și necesitățile acestora către autoritățile competente. Urmează o perioadă de vacanță, dar doar pentru a anunța o sesiune de toamna foarte „fierbinte”, cu subiecte de mare interes, la fel ca și finalul acestei prime sesiuni din 2018, în care modificările la Codul de procedură penală au stârnit intense controverse, atât interne, cât și internaționale. Am ascultat interesele cetățenilor care m-au trimis în Parlamentul României, pe care îi reprezint cu onoare, precum și propria mea conștiință, votul meu fiind, firesc, împotriva acestor modificări ce produc, din punctul meu de vedere, o profundă alterare a civismului și democrației.mCa element conex al activități mele de reprezentant al romașcanilor și al județului Neamț, consider că prin prezența mea în presa națională am reușit să fac auzită, prin decență și discurs punctat, vocea comunității pe care o reprezint.”

Laurențiu Leoreanu, deputat PNL

Vezi, în cadrul monitorizării înRoman.ro, și activitatea din primul an de mandat (decembrie 2016 – decembrie 2017) al lui Laurențiu Leoreanu.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.