Opt din zece profesori au trecut de definitivat. Profesorii „de zece” predau în rural

de | 24/07/2018 | Educație, Județean

Aproape 200 de profesori din județul Neamț au trebuit să înfrunte emoția examenului de definitivat. Din cei 191 de candidați, doar 163 au avut curajul să pășească în sala de examen, săptămâna trecută. Marți, 24 iulie, au fost afișate rezultatele înainte de contestații.

Din cei 163 de candidați care au susținut proba scrisă, doar trei candidați au obținut note sub cinci. Însă, procentul de promovabilitate se calculează în funcție de media fiecărui candidat, pentru că nu se ia în calcul doar proba scrisă, ci și notele de la cele două inspecții de specialitate și portofoliu profesional; iar media minimă trebuie să fie 8,00.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Neamț, 79,75% dinte profesorii care au dat acest examen au trecut. Ceea ce înseamnă că aproximativ opt din zece profesori au scăpat de definitivat. Este posibil ca procentul să se modifice după ce vor fi soluționate și  eventualele contestații.

De precizat că trei dintre profesorii nemțeni au trecut de examenul de dfinitivare în învățământ cu note maxime. Este vorba de:

  • Răzvan-Andrei Ionuț, profesor de educație fizică și sport la Școala Gimnazială din Bălțătești;
  • Alexandra-Georgiana Burdulia, educatoare la Grădinița din Petricani;
  • Ana-Brîndușa Uscatu, profesor de educație plastică la Liceul Tehnologic Nisiporești.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.