Monitorizare înRoman.ro: Deputatul Rotaru, interesat de combaterea risipei alimentare și drumul Bicaz – Poiana Teiului

240

Județul Neamț are 11 parlamentari: trei senatori și opt deputați. În Senatul României sunt Emilia Arcan (PSD), Dan Manoliu (PSD) și Eugen Țapu Nazare (PNL). În Camera Deputaților nemțenii sunt reprezentați de: Viorel Stan (PSD), Dănuț Andrușcă (PSD), Neculai Iftimie (PSD), Ciprian-Constantin Șerban (PSD), Alexandru Rotaru (PSD), Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (PNL), Laurențiu-Dan Leoreanu (PNL), Iulian Bulai (USR).

Ce au făcut aceștia în sesiunea parlamentară februarie – iunie 2018? înRoman.ro continuă analiza bazată pe cifre oficiale a activității fiecărui parlamentar, oferind o nouă sinteză a activității reprezentanților noștri în Legislativul României, similară celei de la începutul acestui an. 

Alexandru Rotaru, deputat PSD, este membru în Comisia pentru transporturi și Infrastructură, membru în Comitetul Director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare și face parte din grupurile de prietenie cu Elveția, China și Germania.

Activitatea deputatului Alexandru Rotaru în sesiunea parlamentară februarie – iunie 2018:

 • 7 luări de cuvânt;
 • 1 interpelare/ întrebare;
 • 6 declarații politice;
 • a semnat 12 de propuneri legislative, din care 4 au fost promulgate legi;
 • a votat de 917 de ori (vezi aici cum a votat la fiecare proiect în parte);
 • raportat la evidența votului electronic (voturi totale vs. voturi la care a participat), deputatul a avut o prezență de peste 77%.

Legile pe care deputatul Rotaru le-a susținut în Parlament se referă: la trecerea unor terenuri din domeniul public al statului şi din administrarea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” Timişoara în domeniul privat al statului şi în administrarea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” Timişoara; prevenirea risipei alimentare; completarea legislației privind privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare; aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie.

Singura interpelare formulată de parlamentarul romașcan are ca subiect situația drumului național Bicaz – Poiana Teiului.  Ministerul Transporturilor ar fi trebuit să îi răspundă încă de luna trecută, dar acest răspuns, chiar de a fost dat, nu este înregistrat.

Declarațiile de avere și interese ale lui Alexandru Rotaru:

 • 2 terenuri intravilane în Cordun;
 • 1 casă în comuna Cordun;
 • a împrumutat PSD Neamț cu 43.000 lei, dar a primit banii înapoi după campania electorală, conform legislației;
 • are un credit în valoare de 63.000 de lei, scadent în 2021;
 • asociat la SC Drum Construct SRL;
 • asociat la SC Condor SRL;
 • vicepreședinte PSD Neamț.

Cât ne costă pe noi, cetățenii, prezența lui Alexandru Rotaru în Camera Deputaților?

Indemnizația netă a parlamentarului a fost, în luna mai 2018, de 10.003 lei. La indemnizație se adaugă o diurnă și decontarea cheltuielilor cu transportul și cazarea.

Are cabient parlamentar în sediul PSD Roman,pe strada Ștefan cel Mare, nr. 265.

Vezi, în cadrul monitorizării înRoman.ro, și activitatea din primul an de mandat (decembrie 2016 – decembrie 2017) a deputatului Alexandru Rotaru.

Ce au făcut alți parlamentari în sesiunea februarie – iunie 2018:

 

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult