Deputatul Leoreanu: „Ne-am acoperit privirea cu vălul unor bani aruncaţi în consum, dar Moldova urlă după dezvoltarea infrastructurii”

de | 03/08/2018 | Local, Politică

Tema autostrăzii reapare în spațiul public autohton. Pe lângă faptul că în perioada concediilor toți turiștii se gândesc cu amărăciune la lipsa infrastructurii rutiere din țară, Ungaria ne arată, la doar 40 de kilometri de granița cu România, ceea ce înseamnă infrastructură bine pusă la punct: o fabrică BMW de un miliard de euro, care se va cconstrui în țara vecină.

În România și, în mod special, în regiunea Nord-Est, investitorii ajung mai greu. Cauza principală o reprezintă  infrastructura, dar deputatul romașcan Laurențiu Leoreanu susține că și acțiunile actualei guvernări sunt o problemă.

Avem nevoie de autostrăzi care să acopere toată România, pentru a ne putea aşeza la masa ţărilor competitive. Nu e vina nimănui pentru că nu am reuşit să construim nici un kilometru de autostradă sub guvernarea PSD-ALDE. Nu e vina nimănui pentru că banii europeni alocaţi au fost ignoraţi de ministrul Şova. NU e vina nimănui că Moldova îşi urlă nevoia acută pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, dar PSD e orb şi surd la aceste nevoi. Sau este poate totuşi vina cuiva?  

Ne pleacă de acasă tinerii, copii de lângă părinţi şi părinţii de lângă copii! Sperăm să se întoarcă acasă, dar cum ar putea când nu investim într-o Românie puternică şi doar într-un prezent ambiguu? Acceptăm această înstrăinare naţională sau luptăm pentru o întoarcere pe drumul dezvoltării? E o decizie pe care românii trebuie să o ia cât mai curând!  

Ne-am acoperit privirea cu vălul unor bani aruncaţi în consum, dar nu trebuie decât să privim aproape în istorie să vedem şi să înţelegem ce a însemnat, chiar la nivel mondial, consumul fără investiţii reale, bazat pe împrumuturi din ce în ce mai scumpe şi criza economică ce a distrus destine acum un deceniu! Spre asta vrem să mergem? Nu ne pasă deloc de viitorul copiilor noştri? Pentru interese meschine ancorate doar în prezent ne vindem viitorul nostru ca naţiune? conferinta de presa Laurentiu Leoreanu PNL 1645

Infrastructura înseamnă dezvoltare! Infrastructura înseamnă investiţii private dinspre occident şi dinspre statele puternice economic! Infrastructura înseamnă bunăstare! Infrastructura înseamnă viaţă!  

Avem nevoie de autostrăzi! Moldova, judeţul Neamţ, Romanul,comunele din zonă au nevoie de autostrăzi, pentru că avem nevoie de construirea unui viitor viabil şi nu de ignoranţa guvernului PSD-ALDE! Avem nevoie de viaţă, nu de otravă!

deputat Laurențiu Leoreanu, vicepreședinte PNL

 

  • acesta este un advertorial

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.