FOTO: Tradiție și multiculturalitate la Roman

78

Romașcanii au fost încântați, vineri seară, de costume și dansuri populare din mai multe țări. Una dintre serile Festivalului Internațional de Folclor Ceahlăul, manifestare ajunsă la a XXI-a ediție,  s-a desfășurat în orașul mușatin.

Formațiile din Taiwan, Serbia, Georgia, Macedonia, Grecia, Republica Moldova, Ucraina, Polonia și România au plecat din fața Primăriei, pe bulevardul Roman Mușat, spre Parcul Municipal. Pe drum, dansatorii au fost fotografiați și filmați de sute de persoane, oamenii fiind impresionați de costumele tradiționale din țările europene sau asiatice.

Spectacolul din Parc a fost un succes, având în vedere că mulți romașcani s-au arătat surprinși de manifestare. Mai mulți spectatori au spus că au sunat la membri din familie și la prieteni, pentru a-i chema la eveniment. În același timp, unii romașcani au spus că o asemenea manifestare ar fi meritat să aibă loc în centrul orașului.

Seara de folclor internațional a fost încheiată de îndrăgita solistă de muzică populară Mioara Velicu.

Festivalul Internațional de Folclor Ceahlăul este un eveniment organizat de Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare Neamț.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult