FOTO: Tradiție și multiculturalitate la Roman

de | 04/08/2018 | Actualitate, Cultură, Local

Romașcanii au fost încântați, vineri seară, de costume și dansuri populare din mai multe țări. Una dintre serile Festivalului Internațional de Folclor Ceahlăul, manifestare ajunsă la a XXI-a ediție,  s-a desfășurat în orașul mușatin.

Formațiile din Taiwan, Serbia, Georgia, Macedonia, Grecia, Republica Moldova, Ucraina, Polonia și România au plecat din fața Primăriei, pe bulevardul Roman Mușat, spre Parcul Municipal. Pe drum, dansatorii au fost fotografiați și filmați de sute de persoane, oamenii fiind impresionați de costumele tradiționale din țările europene sau asiatice.

Spectacolul din Parc a fost un succes, având în vedere că mulți romașcani s-au arătat surprinși de manifestare. Mai mulți spectatori au spus că au sunat la membri din familie și la prieteni, pentru a-i chema la eveniment. În același timp, unii romașcani au spus că o asemenea manifestare ar fi meritat să aibă loc în centrul orașului.

Seara de folclor internațional a fost încheiată de îndrăgita solistă de muzică populară Mioara Velicu.

Festivalul Internațional de Folclor Ceahlăul este un eveniment organizat de Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare Neamț.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.