Protest la intersecția E85 cu drumul spre Tămășeni: „Nepăsarea ucide!”

1.939

Un grup de persoane din comuna Tămășeni a protestat miercuri seară, în jurul orei 20.00, la intersecția drumului european E85 cu drumul județean ce duce spre Tămășeni și Adjudeni.

Protestul a fost organizat din scurt, cetățenii fiind nemulțumiți de numărul mare de accidente. Un eveniment rutier a avut loc marți după-amiază, pe 7 august, iar acest incident i-a determinat pe oameni să se adune și să tragă atenția asupra problemei cu această intersecție.

Nepăsarea Ucide! Acesta a fost mesajul celor care au răspuns apelului de a protesta în intersecția E85 cu DJ201C. Indiferența autorităților în urgentarea rezolvării acestei probleme produce anual zeci de accidente, distrugând astfel familii și năruind vise. Fiind în tercere, consilierul județean din comuna noastră (n.r. – Gabriel Lucaci) ne-a spus faptul că toate hârtiile sunt depuse, însă eu mă întreb câte familii să mai fie distruse până când “niște hârtii” vor circula de la un birou la altul? Oare nu avem autorități care să facă tot posibilul pentru a rezolva problema ? În fața problemei unei comune de 10.000 de locuitori autoritățile sunt nepăsătoare, iar acest lucru trebuie să înceteze!  Pe data de 17 august vom protesta din nou”, a scris pe Facebook Iacob Butnaru, inițiatorul protestului.

Tot Iacob Butnaru este cel care a a atras atenția, în urmă cu doi ani, cu privire la această intersecție. După mai multe sesizări și discuții, la fața locului au venit reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR). Aceștia au promis o mai bună semnalizare a intersecției.

Specialiștii în cirulație rutieră susțin că deschiderea, în viitorul apropiat, a depozitului logistic de la Lidl (care este foarte aproape de intersecție), va crește numărul de evenimente rutiere în intersecția și așa renumită pentru numărul și gravitatea accidentelor produse acolo.

Sursă foto
Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.