Romanul, finalist în cursa pentru Capitala Tineretului

de | 16/08/2018 | Actualitate, Local

Programul „Capitala Tineretului din România” anunță finalizarea procesului de evaluare a candidaturilor înscrise în prima rundă a ediției 2019-2020. Orașele care merg mai departe în finala competiției pentru titlul de Capitală a Tineretului din România sunt: Brașov, Iași și Roman. În această etapă, finaliștii au ca termen limită data de 8 octombrie pentru a depune dosarul de candidatură dezvoltat pe baza conceptelor înscrise în prima rundă. Orașul câștigător va fi anunțat pe 10 noiembrie 2018, în cadrul Summitului Tinerilor, ediția a III-a, la Baia Mare. 

Implicarea activă a tinerilor în comunitate, încurajarea transformării în realitate a viziunii lor despre orașele în care trăiesc, contribuie cu siguranță la crearea unei identități locale și a unei comunități bazate pe valori comune. Ne bucurăm că prin programul «Capitala Tineretului din România» am reușit să facilităm un cadru de dialog între autoritățile locale și organizațiile de și pentru tineret. Cu siguranță, beneficiile unui astfel de program la nivel de dezvoltare a comunității locale vor fi vizibile pe termen lung.

András Farkas – Grupul PONT, secretar general al Guvernanței pentru Capitala Tineretului din România

Orașul câștigător va purta titlul de Capitala Tineretului din România în perioada 2 mai 2019 – 1 mai 2020 și va câștiga un premiu în valoare de 50.000 de euro, acordat de Banca Comercială Română (BCR). Premiul reprezintă un punct de pornire pentru finanțarea proiectelor propuse de orașul câștigător, dar și o resursă disponibilă pentru contribuția proprie în atragerea de surse adiționale de finanțare.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.