Demers la ministrul Transporturilor pentru trecerea la nivel cu calea ferată spre Iași

de | 28/08/2018 | Administrație, Local

Trecerea la nivel cu calea ferată la ieșire din Roman spre Iași și Suceava va ajunge subiect de discuție între primarul Lucian Micu și ministrul Transporturilor, Lucian Șova. Primarul susține că va face toate demersurile necesare pentru ca această trecere la nivel cu calea ferată să nu mai fie o provocare cu obstacole pentru șoferi.

Înainte de întâlnirea cu ministrul Transporturilor, Lucian Micu spune că vrea din nou punctele de vedere ale Poliției Naționale și ale Regionalei Iași a CFR.

O soluție propusă ar fi aceea ca să rămână doar o singură cale ferată pe care să opereze toți privații, cu un sistem de macaze. Acum, fiind mai multe linii de cale ferată este destul de dificil de întreținut trecerea. Dacă până acum nu s-a rezolvat problema, poate această variantă va fi agreată.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

În urmă cu câteva luni, înRoman.ro a obținut punctul de vedere al operatorului privat care administrează temporar linia de cale ferată Roman – Buhăiești. Din poziția operatorului reiese clar că nu este dispus să investească într-o reabilitare complexă și că se va limita la lucrări de „întreținere”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.