ANAF atrage atenția asupra unor SMS-uri transmise în numele instituției

de | 30/08/2018 | Național, Util

Mai multe persoane au primit SMS-uri ca fiind din partea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Aparent inofensive, aceste SMS-uri nu sunt, totuși, transmise de ANAF; iar reprezentanții instituției au reacționat.

Agenția Națională de Administrare Fiscală nu transmite SMS-uri contribuabililor pentru a-i informa cu privire la situația fiscală personală. ANAF transmite SMS-uri doar de la nr. 1300 și numai la solicitarea contribuabilului, dar în care nu sunt transmise informații personale, sume de plată sau alte informații confidențiale. În ultimele 24 de ore, persoane necunoscute au transmis în numele ANAF SMS-uri aparent inofensive, dar care ar putea ascunde o fraudă. Atragem atenția că ANAF nu transmite aceste mesaje, iar contribuabilii, pentru a evita o eventuală pierdere de bani,  ar trebui să nu transmită vreun reply sau să acceseze linkuri indicate în mesajele text.” – comunicat de presă ANAF

Cu privire la situația expusă, ANAF va sesiza organele competente.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.