Primăria Roman își bate joc de sute de oameni

de | 31/08/2018 | Administrație, Local

Poate pentru că nu contează la vot fiindcă nu locuiesc în municipiu, sute de cetățeni care lucrează în firmele din Roman au parte de un tratament cel puțin ciudat din partea administrației locale romașcane.

Motivând faptul că pe puntea pietonală de peste râul Moldova trec și scutere și motorete, primarul a anunțat că va găsi o soluție.

În ciuda tuturor intervențiilor pe care le facem, de reparație a acelor grinzi, din păcate sunt persoane care vin dinspre Ion Creangă, dinspre comuna Horia cu motorete, cu scutere și prin acționarea forței motrice îndepărtează scândurile de pe punte. Dorim să punem fie un sistem de blocaj doar pentru pietoni maxim cei cu bicicleta având posibilitatea să ridice peste acest sistem o bicicletă, dar în acest fel să căutăm soluții de protejare a acestei punți și, mai departe, să reluăm un proiect mai vechi, care există în Primărie, să îl actualizăm.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Și a „găsit-o”: a pus un bloc de beton la intrarea pe punte dinspre Roman, astfel că nici măcar un pieton cu două sacoșe în mâini nu poate trece fără probleme. Oamenii care fac naveta au rămas neplăcut surprinși, fiindcă cei mai mulți au coșuri la biciclete și mai vin din oraș și cu cîte o sacoșă agățată de ghidon; iar accesul a devenit, acum, o probă de îndemânare.punte Cotu Vames blocata 1786

Este greu să intru pe punte cu bicicleta, dacă vine cineva cu un cărucior sau căruț pentru copii mici nu are nicio șansă. Parcă suntem pe vremea comuniștilor. De când puntea aparține de Roman nu au făcut nimic pentru întreținere, au mai pus câte două leațuri și asta e tot. E o bătaie de joc”, a spus un trecător revoltat.

Puntea peste râul Moldova a trecut din administrarea comunei Horia în administrarea municipiului Roman în urmă cu cinci ani. De atunci, administrația locală romașcană a făcut un proiect tehnic, a înlocuit scândurile lipsă (unele, distruse de cetățenii certați cu bunul-simț, altele din cauza uzurii) și a făcut numeroase promisiuni fără acoperire. Acum, pentru că au fost mai multe reclamații din cauza punții, s-a optat pentru această „soluție”.

Dacă această problemă este atât de dificil de rezolvat de către o administrație precum cea a municipiului Roman, poate nu ar fi rău ca obiectivul să treacă din nou în administrarea comunei Horia.

punte Cotu Vames blocata 1783

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.