Astăzi, exerciţiu de alarmare a populaţiei

de | 05/09/2018 | Actualitate, Local, Național

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) continuă desfășurarea exercițiilor pentru testarea și verificarea sistemului de avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

Exerciţiul “Miercurea Alarmelor” va avea loc asatăzi, 5 septembrie, în intervalul orar 10-11, în toate judeţele, ca de altfel în fiecare prima zi de miercuri a fiecărei luni. În România alarmele sunt de trei tipuri, iar în infograficul de mai jos sunt prezentate semnificațiile sunetelor acestora.

alarmare populatieIGSU admite că prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigură că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.