Corina Crețu: Comisia Europeană vrea să se implice mai mult în construcția autostrăzii A8, Guvernul se împotrivește

de | 21/09/2018 | Administrație, Național

Într-un interviu acordat Mediafax, comisarul european Corina Crețu spune că guvernul s-a opus unui proiect al Comisiei Europene (CE) de a ajuta la construcția autostrăzii A8 Moldova-Transilvania, intenția fiind ca CE să realizeze studiul de fezabilitate, dar guvernul s-a opus preferând un parteneriat public-privat.

Ne-am oferit, pentru că avem banii, a realiza studiul de fezabilitate pentru autostrada Montana, este un proiect foarte mare, greu, care nu poate fi realizat peste noapte. Noi am putea să realizam studiul de fezabilitate până în anul 2020, dacă am avea voinţa politică şi am colabora foarte bine, şi începerea construcţiei din 2021. Ar fi o chestiune simbolică în anul centenarului de a se angaja această investiţie, am văzut că Guvernul a anunţat că doreşte să realizeze acest proiect prin parteneriat public- privat.

Corina Crețu

Din declarațiile comisarului european reiese că autostrada A8, împreună cu tronsoanele de autostradă Sebeş – Turda și Piteşti – Sibiu, sunt proiecte de infrastructură foarte importante pentru Europa, Comisia oferindu-se să ajute pentru că sunt segmente de infrastructură care completează rețeaua Europeană de autostrăzi ce trebuie să facă legătura de la Est la Vest și de la Nord la Sud.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.