Primăria Roman inscripționează trecerile de pietoni cu mesaje de atenționare

de | 21/09/2018 | Administrație, Local

În așteptarea culorii verzi a semaforului, romașcanii care au traversat strada pe trecere de pietoni au avut o ocupație în plus: să citească mesajele inscripționate pe „zebre”. De fiecare parte a străzii, prima bandă albă a trecerilor de pietoni, a primit câte două mesaje de atenționare sau îndemnuri ce țin de siguranța rutieră, marcate cu vopsea roșie. „Scoate căștile! Nu folosiți telefonul!”, „Asigură-te înainte de a traversa!”, „Ia-ți copilul de mână!” – sunt câteva dintre mesajele inscripționate, de bun simț și care țin de o elementară educație rutieră.

Ideea o am mai de mult, dar până s-au făcut pregătirile a durat un pic. Genul ăsta de avertizare a apărut prima dată în Republica Moldova, apoi a apărut și în câteva orașe din România, mie mi s-a părut o idee foarte bună și am luat măsuri ca toate trecerile de pe E85 și cele din preajma școlilor să fie inscripționate cu astfel de mesaje.

Lucian Micu

mesaje pe trecerea de pietoni 105345mesaje pe trecerea de pietoni 105351mesaje pe trecerea de pietoni 105516

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.