Adio dar rămân cu tine: Municipal Locato se desființează dar renaște ca direcție în primărie

de | 26/09/2018 | Fără categorie

Pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local de joi, 27 septembrie, apare o propunere de HCL din partea primarului Lucian Ovidiu Micu, prin care se înființează în cadrul primăriei „Direcția Municipal Locato Roman” care preia de la SC Municipal Locato Serv SA toate bunurile și tot personalul.

Municipal Locato Serv funcționa ca societate pe acțiuni în subordinea Consiliului Local Roman, luând ființă în 2008, prin Hotărarea Consiliului Local Roman nr. 187/2008, ca o asociere între municipiului Roman și Acvaserv SRL Roman, societate ce avea ca unic acționar Consiliul Local Roman. Deoarece societatea Acvaserv și urmeaza a fi radiată din Oficiul Registrului Comerțului, Municipal Locato Serv SA nu mai poate funcționa, societațile comerciale pe acțiuni neputând fi organizate cu acționar unic.

Noua direcție a primăriei va administra şi gestiona serviciul public de gestionare a fondului locativ, serviciul public de gestionare a câinilor fară stapâni, serviciul public de iluminat public, serviciul public de administrare a cimitirelor, identificarea şi soluţionarea problemelor de utilitate publică, executarea lucrărilor edilitare și a lucrarilor de întreţinere şi reparaţii.

Organigrama conține un post de director, un contabil șef, un inginer șef, 13 inspectori de spacialitate din care opt cu funcție de șef birou, un funcționar economic, trei funcționari administrativi, doi casieri, un consilier juridic, patru șefi de formație, un gestionar, 13 muncitori calificați, 23 muncitori necalificați, doi șoferi și un mecanic utilaj. Dintre acestea, vacante sunt patru posturi de inspectori de specialitate din care trei cu funcție de șef birou, un gestionar și șase muncitori necalificați.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.