Lista miniștrilor pe care deputatul Leoreanu îi vrea remaniați

de | 26/09/2018 | Local, Politică

Deputatul PNL Laurențiu Leoreanu vrea ca cel puțin cinci miniștri din actualul Guvern să fie remaniați. Printre cei care se află pe lista scurtă a liberalului romașcan este și nemțeanul Dănuț Andrușcă, ministrul Economiei, care s-a remarcat în spațiul public de mai multe ori prin dificultatea cu care vorbește și incapacitatea de a lega câteva fraze.

Un alt ministru afla în vizorul liberarilor este cel al Transporturilor.

Îmi exprim îngrijorarea că doamna Viorica Dăncilă, campioană cunoscută a gafelor, va face evaluările miniştrilor şi va decide cine trebuie să fie remaniat, deşi este ultima persoană care poate realiza o astfel de evaluare. Deşi ar fi doar o peticire a unui guvern ce stă să se destrame, trebuie să o consiliez în mod sincer şi bine intenţionat pe doamna premier şi să îi propun cinci miniştri care trebuie sa plece urgent, până nu e prea târziu. În mod clar, întregul cabinet Dăncilă nu are ce să caute la conducerea României, dar demiterea următorilor cinci miniştri este prioritatea zero: ministerele ar funcţiona mult mai bine fără nicio conducere de acest gen. Valentin Popa trebuie să plece de la conducerea ministerului Educației Naționale pentru modul dezastruos în care a gestionat manualele școlare, pline de greșeli inacceptabile. PNL a criticat de la bun început crearea unei edituri unice și desființarea manualelor alternative și consideră că actuala soluție este o revenire la perioada ceaușistă în care o singură editură gestionează toate manualele, iar profesorii și elevii nu dispun de alternative educaționale. Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, trebuie să plece din funcție, în condițiile în care se pare că principala sa sarcină este să stea ascuns de ochii presei și să nu scoată un cuvânt, în timp ce proiectele ministerului pe care îl conduce bat pasul pe loc, așa cum și Lucian Șova, ministrul Transporturilor trebuie remaniat. Nu reiau șirul gafelor comise de Șova, reamintesc doar că proiectul autostrăzii Iași- Târgu Neamț-Târgu Mureș este complet ignorat de ministrul Transporturilor și că nu a fost depus nici măcar un proiect de finanțare din bani europeni pentru demararea construcției autostrăzii.

Laurențiu Leoreanu

Ceilalți doi miniștri care ar trebui să plece imediat din Guven, susține deputatul Leoreanu, sunt Petre Daea și Carmen Dan. De altfel, Carmen Dan este criticată și de o parte a social-democraților (cei care au cerut demisia lui Liviu Dragnea săptămâna trecută).

De pe lista remanierilor nu poate să lipsească ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru incompetența de care a dat dovadă în chestiunea pestei porcine. Harta județelor afectate de virusul pestei se mărește de la o săptămână la alta, România a înregistrat peste 70% din focarele de la nivelul Uniunii Europene, peste 300.000 de porci au fost uciși, ferme întregi au fost distruse, oamenii au rămas fără locuri de muncă și există riscul ca întreaga industrie de profil să fie falimentată. În egala măsură și ministrul Carmen Dan trebuie să plece din guvern, în numele oamenilor bătuți și gazați pe 10 august în Piața Victoriei la un protest pașnic. Vineri, Parchetul General a pus sub acuzare conducerea Jandarmeriei implicată în represiunea de pe 10 august, precum și un secretar de stat din MAI. Dar nu există nicio urmă de îndoiala că adevărații dirijori ai intervenției împotriva protestatarilor au fost Liviu Dragnea și Carmen Dan, iar acesta este motivul principal pentru care ministrul de Interne trebuie să plece urgent din funcție.

Laurențiu Leoreanu

Despre remanierea guvernamentală se discută încă de la sfârșitul lunii august, dar premierul Viorica Dăncilă a precizat că vrea să facă o evaluare a activității fiecărui ministru în parte.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.