Video: 16 profesori din șase țări în programul Erasmus+ la LPS

207

Sub deviza “Sport împotriva rasismului și xenofobiei ca mijloc de integrare socială” la Liceul cu Program Sportiv (LPS) se desfășoară proiect Erasmus+, finanțat de Uniunea Europeană, ce se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani și la care lucrează în parteneriat instituții de învățămând din șapte țări – Portugalia, Grecia, Italia, Polonia, Letonia, Spania și România. Între 8 și 10 octombrie, la LPS are loc a treia reuniune a profesorilor din proiect cu scopul de a analiza activitatea de până acum și de a pregăti activitățile din al treilea și ultimul an de proiect. Proiectul are și o componentă online, participanții având la dispoziție un posrtal de comunicare inde urcă materialele pe care le crează.

În preambulul întâlnirii elevii liceului noi în proiect au făcut câteva prezentări în limba engleză, iar cei care au mai participat la proiect au povestit despre experiențle trăite în celelalte țări participante. În afară de ședințe de lucru, profesorii străini vor vizita obiective turistice din județ, schimbul cultural fiind o componentă importantă a proiectului.

Ne aflăm astăzi la cea de a treia reuniune internațională pentru profesori în cadrul proiectului “Viață sănătoasă și oportunități egale prin sport”. Ne aflăm în cel de-al treilea an de proiect, iar tema acestui an este «Sport împotriva rasismului și xenofobiei ca mijloc de integrare socială», o temă foarte interesantă, de actualitate, o temă pentru care elevii nu studiază la diferite discipline cum să combatem rasismul și xenofobia. Dar, prin aceste activități ale proiectului, putem educa tinerii în spiritul acesta.

profesor Irina Pătrăuceanu

Le spun “Bine ați venit!” partenerilor noștri, sper să se simtă bine la noi, să petreacă clipe cât mai plăcute, să plece cu amintiri frumoase și, de ce nu, să revină întotdeauna cu plăcere în România. De asemenea, aș vrea să felicit echipa de proiect pentru munca depusă până acum și, așa cum îi cunosc pe colegii mei, sunt convins că și zilele acestea activitățile vor fi o reușită. Mult succes tuturor!

profesor Constantin Lupușoru, directorul Liceului cu Program Sportiv Roman

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult