Video: 16 profesori din șase țări în programul Erasmus+ la LPS

de | 08/10/2018 | Educație, Local

Sub deviza „Sport împotriva rasismului și xenofobiei ca mijloc de integrare socială” la Liceul cu Program Sportiv (LPS) se desfășoară proiect Erasmus+, finanțat de Uniunea Europeană, ce se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani și la care lucrează în parteneriat instituții de învățămând din șapte țări – Portugalia, Grecia, Italia, Polonia, Letonia, Spania și România. Între 8 și 10 octombrie, la LPS are loc a treia reuniune a profesorilor din proiect cu scopul de a analiza activitatea de până acum și de a pregăti activitățile din al treilea și ultimul an de proiect. Proiectul are și o componentă online, participanții având la dispoziție un posrtal de comunicare inde urcă materialele pe care le crează.

În preambulul întâlnirii elevii liceului noi în proiect au făcut câteva prezentări în limba engleză, iar cei care au mai participat la proiect au povestit despre experiențle trăite în celelalte țări participante. În afară de ședințe de lucru, profesorii străini vor vizita obiective turistice din județ, schimbul cultural fiind o componentă importantă a proiectului.

Ne aflăm astăzi la cea de a treia reuniune internațională pentru profesori în cadrul proiectului „Viață sănătoasă și oportunități egale prin sport”. Ne aflăm în cel de-al treilea an de proiect, iar tema acestui an este «Sport împotriva rasismului și xenofobiei ca mijloc de integrare socială», o temă foarte interesantă, de actualitate, o temă pentru care elevii nu studiază la diferite discipline cum să combatem rasismul și xenofobia. Dar, prin aceste activități ale proiectului, putem educa tinerii în spiritul acesta.

profesor Irina Pătrăuceanu

Le spun „Bine ați venit!” partenerilor noștri, sper să se simtă bine la noi, să petreacă clipe cât mai plăcute, să plece cu amintiri frumoase și, de ce nu, să revină întotdeauna cu plăcere în România. De asemenea, aș vrea să felicit echipa de proiect pentru munca depusă până acum și, așa cum îi cunosc pe colegii mei, sunt convins că și zilele acestea activitățile vor fi o reușită. Mult succes tuturor!

profesor Constantin Lupușoru, directorul Liceului cu Program Sportiv Roman

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.