CNAIR vrea să monteze separatoare de sens cu role pe E85 (video)

de | 09/10/2018 | Național

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) spune că pe cele mai periculoase drumuri naţionale, printre care și drumul european E85, vor monta de anul viitor separatoare de sens cu role, care ar putea reduce semnificativ numărul accidentelor grave. Sistemul nu este prezent în Europa, fiind folosit în Coreea și Australia, și spre deosebire de separatoarele de beton, maşinile care intră în cele cu role suferă mai puține avarii și se redresează mai uşor, conform inventatorilor, compania coreană Shindo Industry Co LTD.

Pe E85, noul sistem va fi montat atât pe mijloc cât și pe pe marginea şoselei, în curbe sau în pante. Totodată CNAIR intenționează să reconfigureze circulația și, în funcție de lățimea drumului și de cât de aglomerat este, se va putea circula pe două benzi pe sens, pe ambele sensuri sau doar pe unul dintre ele, sau pe o singură bandă pe sens.

separatoare cu role schitaCNAIR declară că primele astfel de separatoare vor putea fi montate în primăvară, cu toate că încă nu se știe la cât se va ridica investiția, dar speră să convingă producătorii să monteze câteva, de probă, gratuit.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.