Corina Crețu: „Avem bani la Bruxelles pentru autostrada Iași – Târgu Mureș” (video)

de | 09/10/2018 | Economic, Național

Comisarul European pentru politică regională, Corina Crețu, a criticat dur, într-o conferință la Bruxelles, lipsa proiectelor din partea puterii de la București și a declarat încă o dată că autostrada Iași – Târgu Mureș este importantă pentru Comisia Europeană dar guvernul nu vrea să o construiască cu ajutor european.

Târgu Mureș – Iași este o prioritate a Comisiei Europene și o spun cu toată sinceritatea, și de aici de pe podiumul Comisiei Eeuropene, avem nevoie să completăm proiectele de infrastructură care conectează Europa, mai ales de Republica Moldova și Moldova de Europa Centrală și de est. Avem bani pentru studiu de fezabilitate și nu avem nicio solicitare pentru aceast studiu de fezabilitate. … Putem face acest studiu de fezabilitate până în 2020 și putem programa în perioada ca în 2021 Târgu Mureș – Iași să înceapă construcția. Cred că am face un pas înainte și ar fi un un pas important. Din păcate am văzut în ședința de guvern că guvernul a anunțat că dorește să facă această autostradă pe sistemul parteneriat public-privat. Specialiștii noștri nu sunt confortabil cu această abordare pentru că înseamnă o deprioritizare a investiției. Știți foarte bine că în master-planul pe transport Târgu Mureș – Iași este o prioritate.

Corina Crețu

Corina Crețu a fost vizibil iritată de subiect declarând că nu înțelege tensiunea apărută între ea și guvern.

Este de datoria mea, ca și comisar european pentru politică regională, să avertizez toate statele membre și România despre riscul pierderii sau desangajărilor de fonduri europene, mai ales în domeniul infrastructurii, având în vedere că sunt lucrări complexe, care iau ani de zile. Trebuie să îmi fac datoria și să o spun atunci când o țară riscă să își piardă șansa la dezvoltare pentru generații întregi. … Avem bani la Bruxelles! Avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructură ! Nu avem proiecte. … Vreau să vă anunț public că nu mai accept insulte din partea guvernului României.

Corina Crețu

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.