S-a convins și Primăria că sunt probleme pe Roman Est: dă constructorul în judecată

de | 09/10/2018 | Administrație, Local

Ocolitoarea Roman Est a fost motiv de știri la scurt timp de la inaugurare, din cauza denivelărilor și gropilor apărute pe șoseaua nou-construită. înRoman.ro a prezentat situația acestui obiectiv de investiții de mai multe ori, dar de fiecare dată ni se răspundea, în cuvinte multe, că nu suntem capabili să înțelegem cât de dificil poate fi să contruiești pe terenuri care au avut altă destinație înainte (respectiv au fost terenuri agricole) și care au o… specificitate.

La aproape doi ani de la primele sesizări ale presei și după o plângere penală a deputatului Iulian Bulai, Primăria a decis să ia o hotărâre clară: va da constructorul în judecată. Dar, aparent, pentru că nu știe sigur dacă e o problemă de execuție.

Acolo deja am inițiat toate demersurile pentru acționarea în instanță a constructorului și urmează a se face o expertiză judiciară. Am ajuns la concluzia că această expertiză e mai bine să aibă loc în cadrul unui proces. În momentul de față noi nu putem ști de ce natură sunt problemele , dacă sunt probleme de execuție sau de sol. Și atunci o expertiză în cadrul procesului va clarifica foarte bine. Pentur că exista riscul să plătim acum o expertiză și în cadrul procesului să mai plătim una judiciară, care este recunoascută de instanță. 

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Dacă acțiunea despre care vorbește primarul va fi depusă la instanță, procesul se va judeca la Tribunalul Neamț, secția Civilă, acolo unde se judecă și litigiile comerciale.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.