Transportatori din Roman în grevă. Transportul public local din Roman nu este afectat

de | 11/10/2018 | Economic, Local, Rural

Majoritatea ransportatorilor de persoane din Roman s-au alăturat grevei naționale pe ramură fiind nemulțumiți de modul de acordare a licențelor. Transportatorii au început greva la ora 08:00 și declară că nu vor mai circula până nu vor ajunge la o înțelegere cu Ministerul Transporturilor. Sunt afectați cei care vor să călătorească în afara orașului, nu este afectat transportul public local în Roman și nici cursele pe care transportatorii le fac prin contract pentru transportul personalului la și de la diverși agenți economici.

Dacă nu se întâmplă nimic la nivel național, adică dacă cei de la Ministerul Transporturilor nu vor să ia act de solicitările noastre și să ne primească la negocieri, continuăm. Noi nu ne dorim asta, și noi suferim pentru că dacă nu facem curse nu avem încasări dar oamenii trebuiesc plătiți. Nu e un motiv de fericire pentru noi dar trebuie să ne arătăm într-un fel sau altul nemulțumirea și să vedem dacă se vor găși soluții pentru că până acum s-au încercat tot felul de discuții dar nu am fost băgați în seamă, ministrul are alte interese, nicidecum cel de a ține cu operatorii autohtoni. Noi îl suspectăm de faptul că are câteva interese ascunse, probabil își dorește să introducă pe piața din România operatori străini.

Ionuț Pricope, manager Pristyl

Transportatorii de persoane sunt nemulțumiți de prevederile unui proiect de Ordin al ministrului Transporturilor privind organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere. Dintre cei mai mari operatori care operează în zona Roman, sunt în grevă: Pristyl, Fya Trans, Trans Mass, Piacor, Bronson, Samitrans, Teisa și Transbus Codreanu. Unii transportatori au luat decizia ca astăzi să asigure cursele retur pentru elevi și muncitori navetiști.

Dacă aveți programată o deplasare, contactați transportatorul pentru a fi sigur că puteți face deplasarea!

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.