Laurențiu Leoreanu: “Profesorilor li s-ar fi transmis să își cumpere manualele de care au nevoie. Este insultător și nedrept “

89

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu îi solicită ministrului interimar al Educației, Rovana Plumb, să soluționeze problema manualelor de limbi străine care lipsesc la nivelul clasei a VI-a, problema fiind semnalată de mai mulți profesori.

Potrivit unor informații care mi-au fost furnizate de profesori din județul Neamț, elevii de clasa a VI-a nu au primit nici măcar până acum manualele de limbi străine, iar acestea nu sunt disponibile nici pe platforma manualelor digitale. Mai mult, profesorilor li s-ar fi transmis să își cumpere manualele de care au nevoie personal pentru susținerea orelor la clasă, fiind comandat un număr fix de manuale, în funcție de numărul elevilor înscriși la școală. Deși școala a început de aproximativ o lună, este inacceptabil ca elevii de clasa a VI-a, după ce s-au trezit cu manuale pline de erori, să nu dispună de manualele de limbi străine.

Laurențiu Leoreanu

În interpelare, Laurențiu Leoreanu a solicitat ministrului interimar al Educației, Rovana Plumb, să  răspundă la următoarele întrebări:

  • A fost informată că elevii de clasa a VI-a  din județul Neamț nu au primit nici până acum manualele de limbi străine?
  • Este aceasta o situație pe care o regăsim și în alte județe?
  • Este adevărat că profesorilor li s-a transmis să își cumpere manualele de care au nevoie personal pentru a fi utilizate la clasă?

Doamna Rovana Plumb trebuie să soluționeze de urgență atât problema manualelor de limbi străine care lipsesc pentru elevii de clasa a VI-a, dar și să se asigure că profesorii nu trebuie să vină cu bani de acasă pentru a-și îndeplini atribuțiile profesionale. Este insultător și nedrept că aceștia trebuie să își cumpere singuri manualele școlare de care au nevoie personal pentru activitatea la clasă, având în vedere veniturile reduse de care dispun. Asistăm la un start ratat al anului școlar, doar profesorii și elevii au de suferit, dar guvernul Dragnea-Dăncilă asistă nepăsător. De asemenea, îi solicit lui Liviu Dragnea, adevăratul lider al guvernului, să lase puțin deoparte agenda anti-justiție și să vină rapid cu o nominalizare la ministerul Educației. Fostul ministru a demisionat în urmă cu  două săptămâni, iar problemele învățământului românesc se acutizează. Această tergiversare arată doar indolență și nepăsare față de viitorul copiilor noștri.

Laurențiu Leoreanu

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult