Asociația Mușatinii promovează un stil de viață sănătos

de | 14/10/2018 | Educație, Local

Proiectul ”Creștem frumos!”, derulat de către Asociația Mușatinii cu sprijinul Consiliului Local Roman în perioada august – octombrie 2018, a avut ca scop promovarea unui stil de viață sănătos prin mișcare. În cadrul proiectului, aproximativ 200 de copii și tineri beneficiari din trei centre de zi din municipiul Roman – ”Iubire și Speranță”, ”Pacea” și ”Murialdo” -, au participat la seminarii și la activități sportive.

30 de voluntari, care practică diferite sporturi (ciclism, înot, cros, tenis, fotbal ș.a.), au fost implicați în organizarea proiectului și a evenimentelor sportiv-recreative. În cadrul seminariilor, copii și tinerii au învățat despre beneficiile mișcării regulate și a unui stil de viață sănătos, iar 120 dintre participanții s-au implicat cu bucurie în diversele activități sportive organizate de mușatini.

Mușatinii dansatori, membri ai cluburilor de profil din oraș, i-au antrenat pe copii în dansuri de intensități diferite.

Eu cred că proiectul e unul genial! El îmbină sportul cu petrecerea timpului cu cei din jur, fapt ce îi dezvoltă pe copii, dar și pe noi, ca voluntari. Jocurile, dansurile sunt forme de comunicare și extrem de utile. Cred cu tărie că proiectul ar putea fi extins și la celelalte centre de zi și în satele din apropiere. Mi-aș face oricând timp și aș veni cu drag la orice acțiune similară.

Larisa, participant

Asociatia Musatinii Crestem frumos 2

 Reușita acțiunilor a condus la dezvoltarea unor abilități noi de către voluntarii adolescenți și anume de administrare, planificare, comunicare în public, abilități didactice (predare-demonstrare a unor sporturi), practicare de noi sporturi. Copiii din centre au avut posibilitatea nu numai de a se distra, ci și de a se identifica cu modele de tineri care reușesc în viață prin perseverență la școală și consecvență în menținerea unui stil de viață sănătos. Astfel, copiii participanți la evenimente au putut testa diverse forme de mișcare și sport șai să se decidă să practice un sport, un dans sportiv, individual sau în cadrul unui club local.

prof. Ovidiu Albert, președintele Asociației Mușatinii Roman

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.